Boller
-
- 15. Rang
- Indlæg: 11333
- Tilmeldt: 11. april 2010 11:30
Re: Boller
Det var kattens så er der franskbrød.
Tror jeg gav det omkring 45 minutter ved 220 grader celsius og det skulle nok have lidt mere end det.
Jeg tog det ud af formen for at banke på bunden og så fik det noget tid med bunden i vejet i ovnen.
Brugte kokosnøddeolie til at smøre formen.
Og en smule rapsolie øverst og havsalt og timian.
Det bliver helt vild sprødt i kanten med den form med olie og måske det at jeg gav den noget tid i ovnen uden form.
Det skal nok passe at det manitobamel giver et bedre resultat end andet mel.
Så mangler jeg bare noget at putte på brødet selvom det er ret lækkert uden noget på.
Det blev ret luftigt. Gasbobleområderne er sådan ret stor/grove og ikke sådan nogle små bobler over det hele. Ved ikke hvorfor.
Tror jeg gav det omkring 45 minutter ved 220 grader celsius og det skulle nok have lidt mere end det.
Jeg tog det ud af formen for at banke på bunden og så fik det noget tid med bunden i vejet i ovnen.
Brugte kokosnøddeolie til at smøre formen.
Og en smule rapsolie øverst og havsalt og timian.
Det bliver helt vild sprødt i kanten med den form med olie og måske det at jeg gav den noget tid i ovnen uden form.
Det skal nok passe at det manitobamel giver et bedre resultat end andet mel.
Så mangler jeg bare noget at putte på brødet selvom det er ret lækkert uden noget på.
Det blev ret luftigt. Gasbobleområderne er sådan ret stor/grove og ikke sådan nogle små bobler over det hele. Ved ikke hvorfor.
-
- 15. Rang
- Indlæg: 11333
- Tilmeldt: 11. april 2010 11:30
Re: Boller
Ville lave mig nogle boller men så faldt jeg i søvn under hævningen så de blev flade som pitabrød.
Jeg tilføjede hvedeklid i dejen som åbenbart er skaldele fra hvedekerne. Det er derfor fladbollerne ser mere mørke ud.
De smagte godt og passede i brødristeren uden at halvere dem men de er lidt svære at skære ud.
Og så fandt jeg på kun at smøre med fedtstof på bagepladen der hvor bollerne kommer til at røre i stedet for at smøre hele bagepladen hvilket måske/måske ikke bruger mindre fedtstof og gør det lettere at rengøre bagepladen.
Jeg tilføjede hvedeklid i dejen som åbenbart er skaldele fra hvedekerne. Det er derfor fladbollerne ser mere mørke ud.
De smagte godt og passede i brødristeren uden at halvere dem men de er lidt svære at skære ud.
Og så fandt jeg på kun at smøre med fedtstof på bagepladen der hvor bollerne kommer til at røre i stedet for at smøre hele bagepladen hvilket måske/måske ikke bruger mindre fedtstof og gør det lettere at rengøre bagepladen.
-
- 15. Rang
- Indlæg: 11333
- Tilmeldt: 11. april 2010 11:30
Re: Boller
Namme nam så er der lækkert brød
Med lidt hvedeklid og ikke så meget gær og langtidshævet i køleskabet.
Massere af olie i formen så brødet slap let.
Og massere af penslet pisket æg på toppen.
Med lidt hvedeklid og ikke så meget gær og langtidshævet i køleskabet.
Massere af olie i formen så brødet slap let.
Og massere af penslet pisket æg på toppen.
-
- 15. Rang
- Indlæg: 11333
- Tilmeldt: 11. april 2010 11:30
Re: Boller
Mere brød
Jeg er rigtig god til at bage brød for kort tid så det er lidt vådt indvendigt.
Har i nogen råd til det?
Der kan stå at man skal banke på bunden og så skal det lyde hult og det gjorde det jo også men det skulle stadigvæk have længere tid.
Kan man stikke et termometer ind eller strikkepind for at finde ud af om det er vådt indvendigt?
Men bortset fra det så er det godt. Så giver jeg bare skiverne noget tid i brødristeren.
Smager i øvrigt rigtig godt med smørelse og banan på.
Jeg er rigtig god til at bage brød for kort tid så det er lidt vådt indvendigt.
Har i nogen råd til det?
Der kan stå at man skal banke på bunden og så skal det lyde hult og det gjorde det jo også men det skulle stadigvæk have længere tid.
Kan man stikke et termometer ind eller strikkepind for at finde ud af om det er vådt indvendigt?
Men bortset fra det så er det godt. Så giver jeg bare skiverne noget tid i brødristeren.
Smager i øvrigt rigtig godt med smørelse og banan på.
-
- 15. Rang
- Indlæg: 11333
- Tilmeldt: 11. april 2010 11:30
Re: Boller
Så er der fin bolledej der var rigtig til at forme på bordet helt uden at tilføje ekstra mel.
Dejen klister lige tilpas.
Jeg brugte foodprocessoren og æltede i hånden til efterfølgende. Foodprocessoren kan ikke klare at ælte drejen når alt melet er tilføjet så den stoppede af sig selv og lugter. Bare jeg havde en fin æltemaskine med krog.
Bagepladerne blev smurt med smørelse kun lige der hvor bollerne skal være.
Så må jeg se om jeg kan få dem hævet til dobbelt størrelse som der står.
Dejen klister lige tilpas.
Jeg brugte foodprocessoren og æltede i hånden til efterfølgende. Foodprocessoren kan ikke klare at ælte drejen når alt melet er tilføjet så den stoppede af sig selv og lugter. Bare jeg havde en fin æltemaskine med krog.
Bagepladerne blev smurt med smørelse kun lige der hvor bollerne skal være.
Så må jeg se om jeg kan få dem hævet til dobbelt størrelse som der står.
- Landbo
- 12. Rang
- Indlæg: 1657
- Tilmeldt: 14. april 2021 05:56
- Køretøjer: GEV1000 45 Km/h
- Geografisk sted: Thy
Re: Boller
Du må ud i en genbrugsbutik og spenderer til en rigtig røremaskine med dejkrog.scootergrisen skrev: ↑19. november 2023 20:42 Så er der fin bolledej der var rigtig til at forme på bordet helt uden at tilføje ekstra mel.
Dejen klister lige tilpas.
Jeg brugte foodprocessoren og æltede i hånden til efterfølgende. Foodprocessoren kan ikke klare at ælte drejen når alt melet er tilføjet så den stoppede af sig selv og lugter. Bare jeg havde en fin æltemaskine med krog.
Bagepladerne blev smurt med smørelse kun lige der hvor bollerne skal være.
Så må jeg se om jeg kan få dem hævet til dobbelt størrelse som der står.
boller_1.jpg
Egentlig kan jeg ikke rigtig finde ud af om det er genbrugsbutikker eller om det er pizzeriaer der er flest af inde i Thisted nu om dage.
Hilsen Leif.
-
- 15. Rang
- Indlæg: 11333
- Tilmeldt: 11. april 2010 11:30
Re: Boller
Bollerne blev rigtig fine den her gang.
Ovnen var på 250 grader celsius.
Bollernes kant løftede sig selv fra bagepladen så de var meget lette af tage af. Nogle af dem slap bagepladen helt uden at jeg gjorde noget.
Der er ligesom en spænding i dejen når man former bollerne til kugler på den måde jeg gjorde så de holde kugleformen og selv løfter kanten under bagningen.
Har vist tendens til at putte lidt for meget sammenpisket æg på så det løber ned på bagepladen fordi der kommer sådan en ring nederst på bollerne så tror jeg vil putte mindre sammenpisket æg på i fremtiden.
Ovnen var på 250 grader celsius.
Bollernes kant løftede sig selv fra bagepladen så de var meget lette af tage af. Nogle af dem slap bagepladen helt uden at jeg gjorde noget.
Der er ligesom en spænding i dejen når man former bollerne til kugler på den måde jeg gjorde så de holde kugleformen og selv løfter kanten under bagningen.
Har vist tendens til at putte lidt for meget sammenpisket æg på så det løber ned på bagepladen fordi der kommer sådan en ring nederst på bollerne så tror jeg vil putte mindre sammenpisket æg på i fremtiden.
-
- 15. Rang
- Indlæg: 11333
- Tilmeldt: 11. april 2010 11:30
Re: Boller
Denne gang fik bollerne noget ekstra farve og jeg skal åbenbart ikke være så bange for de bliver for mørke.
Prøvede med revnet kokos på to af dem og det smager godt men halvdelen falder hvis jeg penslet med vand.
Prøvede med revnet kokos på to af dem og det smager godt men halvdelen falder hvis jeg penslet med vand.
-
- 15. Rang
- Indlæg: 11333
- Tilmeldt: 11. april 2010 11:30
Re: Boller
Boller med smør i dejen.
Når der er smør i drejen så slipper den skålen/bordet så det er lettere at arbejde med uden at dejen sidder fast og går i stykker.
Lavede en lille omelet i oven af det æg der er tilbage efter pensling uden at bruge ekstra varme.
Når der er smør i drejen så slipper den skålen/bordet så det er lettere at arbejde med uden at dejen sidder fast og går i stykker.
Lavede en lille omelet i oven af det æg der er tilbage efter pensling uden at bruge ekstra varme.
- Landbo
- 12. Rang
- Indlæg: 1657
- Tilmeldt: 14. april 2021 05:56
- Køretøjer: GEV1000 45 Km/h
- Geografisk sted: Thy
Re: Boller
Det ender vel med du først skal til at vride boller engang ind i 2025, med alle dem du må have på lager nu.
Fortsat god bagjul. Leif.
Fortsat god bagjul. Leif.