Boller

Her kan du altid skrive hvis du er i tvivle om hvilke forum du skal skrive i.
scootergrisen
15. Rang
15. Rang
Indlæg: 11345
Tilmeldt: 11. april 2010 11:30

Re: Boller

Ulæst indlæg af scootergrisen »

Jeg har åbenbart brugt for lidt salt mange af de gange jeg har skulle tilføje et antal teskefulde salt til dejen.
Jeg har et sæt måleskeer jeg mest bruger men der mangler den til at måle teske som åbenbart er 5 ml.
Der er en hvor er står KRYDDMATT=1ml på som jeg nok mange gange har tænkt var til at måle teskefuld.

Ved ikke hvad det hedder på dansk men måske kryddmått er svensk og det på dansk vil hedde krydderimål.

I en opskrift til brød står der ved salt både antal tesker og vægten.
Så jeg prøvede at måle vægten af salten og det var meget mindre end det der stod i opskriften.

Prøvede også med de tesker jeg har og de måler også under 5 ml hvis man stryger dem så de skal have noget top før det bliver 5 ml.

Nå men nu er der så muligvis kommet 5 gange så meget salt i som jeg plejer.
Så må vi se om jeg kan smage eller opleve nogen forskel.
Nu står dejen til hævning i køleskabet.
scootergrisen
15. Rang
15. Rang
Indlæg: 11345
Tilmeldt: 11. april 2010 11:30

Re: Boller

Ulæst indlæg af scootergrisen »

Købte 5 pakker mel i dag da prisen i øjeblikket er lav.
Så jeg havde en vogn med til at transportere det.

15 kroner per pakke som enten er på 1,8 eller 2 kg.
75 kroner i alt.
9,2 kg mel i alt.
Købte 3 manitoba hvedemel, 1 strong premium hvedemel og 1 gluten hvedemel.

Nu har jeg udelukkende brugt det billigst mel de har i butikken (som koster 11,noget for 2 kg) i noget tid så nu vil jeg prøve det her mel igen der koster mere og se om jeg kan opleve at resultatet er bedre.
scootergrisen
15. Rang
15. Rang
Indlæg: 11345
Tilmeldt: 11. april 2010 11:30

Re: Boller

Ulæst indlæg af scootergrisen »

Så fik jeg endeligt købt mig nogle enzymer. :party:
21,95 for 100 gram i Meny.
På bagsiden står enzymer (amylase, xylanase).
Der står doseringen er 2-3% af melmængden. Altså 20-30 gram pr. 1 kg mel.
Så der er til cirka 4 kg mel. Hvilket kan være nok til 128 boller.

Enzymerne skulle åbenbart både give volumen, sprødere skorpe og længere friskhed.

De første boller med enzymerne venter på at komme i ovnen.
bageenzym_1.jpg
bageenzym_2.jpg
bageenzym_3.jpg
scootergrisen
15. Rang
15. Rang
Indlæg: 11345
Tilmeldt: 11. april 2010 11:30

Re: Boller

Ulæst indlæg af scootergrisen »

Så er der giga boller med enzymer :love:
De blev store og fine runde og bløde.
Skorpen er sådan fin og sprød.
boller_med_enzymer_1.jpg
boller_med_enzymer_2.jpg
boller_med_enzymer_3.jpg
boller_med_enzymer_4.jpg
boller_med_enzymer_5.jpg
boller_med_enzymer_6.jpg
boller_med_enzymer_7.jpg
boller_med_enzymer_8.jpg
boller_med_enzymer_9.jpg
boller_med_enzymer_10.jpg
boller_med_enzymer_11.jpg
scootergrisen
15. Rang
15. Rang
Indlæg: 11345
Tilmeldt: 11. april 2010 11:30

Re: Boller

Ulæst indlæg af scootergrisen »

Bollerne er rigtig gode nu.
Kan vist ikke komme på noget jeg ville ændre på dem.
Så kunne jeg godt tænke mig at prøve at putte noget i.
Sidste prøvede jeg at putte chocoladestykke i. Det var rigtig godt.
bunz_1.jpg
scootergrisen
15. Rang
15. Rang
Indlæg: 11345
Tilmeldt: 11. april 2010 11:30

Re: Boller

Ulæst indlæg af scootergrisen »

Jeg prøvede at købe to af de her poser mens de var sat ned i pris.
10 kroner per pose.
Man skal kun tilføje vand og gær.
Dejen er meget våd så handmikseren har meget lettere ved at køre det rundt uden at blive overbelastet end hvad jeg normalt er vandt til.
Man kan ikke rigtig forme dem fordi dejen er så våd så det bliver ligesom bare en klat man lægger på bagepapiret så godt man kan.
De blev rigtig gode så nok ikke sidste gang jeg køber dem når de ellers er sat ned i pris.
De lignede den bolle på pakken bortset fra at den har fået tilføjet ektra solsikkekerner yderst.
Der står man skal bruge 2 spiseskeer til at sætte drejen med men gad vide om man kunne finde en smartere måde. Måske sprøjtepose så de bliver runde og ens.
koldhevedebrunchboller_1.jpg
Besvar