Relativ nyt Kina indkøbssted på nettet.

Her kan du altid skrive hvis du er i tvivle om hvilke forum du skal skrive i.
Brugeravatar
Landbo
12. Rang
12. Rang
Indlæg: 1447
Tilmeldt: 14. april 2021 05:56
Scootere: GEV1000 45 Km/h
Geografisk sted: Thy

Re: Relativ nyt Kina indkøbssted på nettet.

Ulæst indlæg af Landbo »

GYS skrev: 22. maj 2024 00:10
Landbo skrev: 20. maj 2024 22:31 Ser nu sitet har en minimumsgrænse på kr. 140 pr ordre for at man kan få gratis fragt. Egentlig er det vel heller ikke urimelig ved nærmere eftertanke. :mrgreen:

Hilsen Leif.
Ja, stadigt billigt i forhold til mange danske sider.

Det er dog vigtigt, at man er lidt kritisk, når der købes varer på sider som temu.com - mange produkter overholder sandsynligvis ikke nogen lovgivningen og kan være farlige at anvende. Tjek, når der står "EU ansvarlig for produktet", at den der henvises til faktisk eksisterer, ikke er gået konkurs, og at det er en virksomhed der kan være ansvarlig for produktet, og ikke en tilfældig virksomhed, der har sine kompetancer indenfor noget helt andet. Tjek f.eks. på TUV og UL's sider, om det pågældende produkt er godkendt hos dem. Eller find den testvirksomhed der har godkendt produktet, og tjek på testvirksomhedens hjemmeside at du kan finde produktet, og ikke kun et tilsvarende produkt. Undersøg om du kan få test rapporten, og tjek at test rapporten er for det pågældende produkt, og ikke noget helt andet. En valid test rapport, skal have billeder af produktet i bunden af rapporten. Tjek at disse ikke er blevet fjernet. Og tjek at billederne passer med det aktuelle produkt. Alt i alt, så er det en smule kompliceret at købe ind steder som på temu.com - du skal ikke tage CE godkendelsescertifikater for gode varer når de kommer fra en kinesisk virksomhed. De laves flittigt i fotoshop, og du kan ofte se CE godkendelsescertifikater der er kopieret, med samme serienumre, og hvor at virksomhedernes navne mv. er udskiftet i fotoshop.

Forvent at produkterne kan indeholde giftige, og ulovlige materialer, der ikke må sælges i EU, og brug om muligt handsker ved håndteringen. Forvent, at isolationskrav ikke er opfyldt for strømforsyninger og andet til 230VAC, og at der kan være livsfare forbundet med at bruge produktet, samt risiko for de produkter som forbindes til produktet. Men, når det er sagt, så er der også god sandsynlighed for, at du kan købe udmærkede produkter, der måske er præcist de samme som du kan få til en langt højere pris hos danske sælgere.

Køb med omtanke, og tjek det du kan før købet, f.eks. altid hvis der står nævnt en EU-ansvarlig person eller virksomhed, at denne er valid. Kontakt eventuelt virksomheden eller personen, for at få test rapport, eller få at vide hvem der har testet produktet, og hvor den er testet, samt testrapportens nummer, så du kan finde den på testvirksomhedens hjemmeside. Det er den eneste brugbare måde at tjekke et produkt er ok, da alle CE mærker og certifikater og andet som produceres i kina er fup.
Øh, nu er du fuldstændig off topic med dit vrøvl igen. ;) :lol:

Hilsen Leif.
Brugeravatar
GYS
9. Rang
9. Rang
Indlæg: 440
Tilmeldt: 20. september 2012 00:25
Scootere: Yamasaki GYS
Motorcykel: Duke 200

Re: Relativ nyt Kina indkøbssted på nettet.

Ulæst indlæg af GYS »

Youtube review af TEMU lader: https://www.youtube.com/watch?v=zl4swpBDs0w


Sådan - så fik vores danske lygte-info.dk testet en af TEMU's USB ladere.

Test af lader:
https://lygte-info.dk/review/USBpower%2 ... %20UK.html

Conclusion:
The distance between mains and low volt side is about 2mm, except at the end of the slot where it is less, this is way to low.
It failed both the 2830 volt and 4242 volt between mains and low volt side, this makes it unsafe to use anywhere in the world.

Og lovkravene - de er altså ca. 6 millimeter! Selv i Kina er laderen forbudt!

Der er alt mulig grund for, at se sig meget grundig for, når man handler på Temu.dk - for det er ikke godkendt til at må bruges noget sted i verden.

Undgå produkter, der kommer i kontakt med madvarer. Undgå tøj der kommer i kontakt med huden. Undgå produkter til børn. Undgå alt der sættes til 230V. Undgå LiOn batterier og ladere. Undgå alt trådløst udstyr da det sandsynligvis ikke opfylder EMC. Før du køber noget, så forsøg at kontakte dem som Temu påstår er ansvarlige for produktet. Findes de? Kan du få at vide navnet på testlaboratoriet? Kan de levere dokumentation for, at produktet står nævnt på testlaboratoriets hjemmeside - de fleste testlaboratorier har et godkendelsesnummer som du slår op på. Kan du eventuelt få fat på testrapporten?

Næppe, for produkterne har aldrig været igennem en ANSVARLIG person der har godkendt produktet. Det vil sige, at de har ikke været igennem et testlaboratorie hvor de er godkendt.

https://www.toyindustries.eu/95-of-toys ... ety-rules/
I nogle tilfælde, kalder TEMU faktisk produkter retur:
https://www.gov.uk/product-safety-alert ... -2404-0005
Bemærk at ud over at produktet er farligt, på grund af det ulovlige kinesiske batteri som der er eksempler på er eksploderet og ikke lever op til sikkerhedskravene for LiOn batterier, så lever produktet tilmed heller ikke op til kravene for radioudstyr, eller sikkerhedskrav for legetøj. Med andre ord: Produktet lever ikke op til nogen som helst lovgivning, og er udstyret med batterier der springer i luften.

Går du ind og søger på temu.com product recall, vil du se der er mange af slagsen. Uanset, at temu.com hævder, at de gør alt hvad de kan for at undgå farlige produkter, så vrimler det stadigt med dem.

https://www.cpsc.gov/Recalls/2024/Multi ... s-Outdoors?

https://www.washingtonexaminer.com/opin ... -shopping/
Besvar