Side 1 af 3

Kymco agility 50 4t problemer

: 3. oktober 2024 13:24
af Bertel86
Hej jeg har en kymco agility 50 4t som er begyndt at tikke og det er bare blevet mere og mere de sidste 2 uger nogen der har en ide til hvad det kan være?? Og den er så død at jeg ka gi fuld gas og stadig holde den tilbage med fødderne?? Nogen der har en ide til hvad jeg ka gøre??:-)

Re: Kymco agility 50 4t problemer

: 3. oktober 2024 13:51
af Landbo
Bertel86 skrev: 3. oktober 2024 13:24 Hej jeg har en kymco agility 50 4t som er begyndt at tikke og det er bare blevet mere og mere de sidste 2 uger nogen der har en ide til hvad det kan være?? Og den er så død at jeg ka gi fuld gas og stadig holde den tilbage med fødderne?? Nogen der har en ide til hvad jeg ka gøre??:-)
Formoder der er olie på motoren.

Tjek lige ventilafstanden som det første. Meget løse ventiler giver en tikkende lyd fra topstykket og samtidig nedsætter motorens ydelse grundet der rummet hvor luften-brændstofblandingen/udstødningsgassen flyder bliver mindre end hvis ventilafstanden er stillet efter specs.

Er det langt tid (km) siden du har skiftet motorolien ?

Hilsen Leif.

Re: Kymco agility 50 4t problemer

: 3. oktober 2024 14:01
af scootergrisen
Måske noget med varitoren.
Tag varitatordækslet af og kig om der ligger noget i bunden der er gået i stykker.

Re: Kymco agility 50 4t problemer

: 3. oktober 2024 15:00
af Bertel86
Der er olie på ja men har købt nyt som jeg skifter idag. Hvordan tjekker jeg a ventilerne står rigtigt?? Har ik selv så meget viden og forstand på at pille ved mortor osv?? Jeg har haft scooteren en måned måske så ved ik så meget om den? Jeg syntes det lyder som om lyden kommer fra variator eller inde bag skjoldet hvor kickstarter osv sidder??

Re: Kymco agility 50 4t problemer

: 3. oktober 2024 15:03
af Bertel86
Ka jeg på nogen måde indsætte en video her inde som i evt ka prøve at lytte til??:-)

Re: Kymco agility 50 4t problemer

: 3. oktober 2024 15:21
af Landbo
Bertel86 skrev: 3. oktober 2024 15:00 Der er olie på ja men har købt nyt som jeg skifter idag. Hvordan tjekker jeg a ventilerne står rigtigt?? Har ik selv så meget viden og forstand på at pille ved mortor osv?? Jeg har haft scooteren en måned måske så ved ik så meget om den? Jeg syntes det lyder som om lyden kommer fra variator eller inde bag skjoldet hvor kickstarter osv sidder??
Ok.

Når du ikke ved hvordan du stiller ventiler, bør du nok lade et værksted klare den del af vedligeholdelsen.

Jeg vil mene det mindst er nødvendigt og stille ventiler hver 5-10 tusinde km på en 30 knallert.

Hvis du mener lyden kommer inde bag skjoldet, er det nok mest sandsynligt den stammer fra kickstarteren og vil næppe følge motoromdrejningerne. Der sker ikke noget ved at skrue skjoldet af og starte motoren, hvis du ikke ligefrem stikker fingrene/tøj ind i remhjulene.

Hvis du kun har haft knallerten i en måned og den er købt ved en forhandler bør der være garanti på køretøjet og den bør du helt klart benytte dig af og ikke rode selv.

Hilsen Leif.

Re: Kymco agility 50 4t problemer

: 3. oktober 2024 16:09
af Bertel86
Tænker jeg også er bedst jeg ik selv piller ved. Jeg har lige været ude og lytte igen og jeg syntes lyden er højest bagerst på det skjold hvor kickstarteren sidder altså lige der hvor man ka stramme bagbremseen bare lyden self komme inde fra bag kickstarter skjoldet.?? Scooteren er købt privat og langt fra ny men lyden er først startet for 14 dage siden og så bare blevet værre og værre??

Re: Kymco agility 50 4t problemer

: 3. oktober 2024 17:28
af Bertel86
Er der et sted hvor jeg ka finde manual og evt billeder over hvordan det hele skal være sat sammen?? Altså karburator luft osv osv??:-)

Re: Kymco agility 50 4t problemer

: 3. oktober 2024 17:32
af Landbo
Bertel86 skrev: 3. oktober 2024 16:09 Tænker jeg også er bedst jeg ik selv piller ved. Jeg har lige været ude og lytte igen og jeg syntes lyden er højest bagerst på det skjold hvor kickstarteren sidder altså lige der hvor man ka stramme bagbremseen bare lyden self komme inde fra bag kickstarter skjoldet.?? Scooteren er købt privat og langt fra ny men lyden er først startet for 14 dage siden og så bare blevet værre og værre??
Ok, hvis lyden kun kommer når baghjulet roterer og kommer fra et sted bagerst fra skjoldet over remmen har du nok er problem med et leje, det kræver dog at der er tyst når baghjulet ikke kører rundt. Er der olie på bagtøjet ?

Som før sagt sker der ikke noget ved at pille skjoldet af og starte motoren og så burde du kunne høre hvor lyden kommer fra.

Hilsen Leif.

Re: Kymco agility 50 4t problemer

: 3. oktober 2024 17:36
af Landbo
Bertel86 skrev: 3. oktober 2024 17:28 Er der et sted hvor jeg ka finde manual og evt billeder over hvordan det hele skal være sat sammen?? Altså karburator luft osv osv??:-)
Der findes både service manual og partsliste her på scootergrisen: https://scootergrisen.org/scooterhjemme ... wnload.php

Så ja.

Hilsen Leif.