Hjemmelavet hamburger
: 24. juli 2023 23:59
Så fik jeg vist lavet de bedste hamburgere jeg nogensinde har lavet.
Jeg har gloet på en del videoer om "smash burger" hvor kødet starter som en kugle og moses ned på panden så kødet bliver fladt og steger på kort tid.
Så bliver hamburgeren ikke så høj i det så det er til at spise den uden at skulle åbne munden helt vildt meget.
Det skulle åbenbart være godt med mindst 20% fedt i kødet når man moser kødet sådan.
70 gram kød skal vist kun have 45 sekunder - 1 minut før den skal vendes. Og så måske 10 sekunder på den anden side med ost på.
Når man skal vende kødet på panden så skal man sørge for at få stegeskorpen med hvor der skulle sidde en masse smag ved at skrabe bunden. Det er vist her meget af smagen sidder.
Jeg brugte en stor flad hulske, et stykke bagepapir og en dåse til at gøre kødet fladt med. Og så holde trykket i 10 sekunder.
I det her tilfælde bestod hamburgeren af:
Hjemmelavet bolle. Stegt med smør på indersiden.
Hjemmelavet dressing. Smurt på indersiden af begge bollehalvdele.
Stor skive tomat.
Blåskimmelost.
Smørstegte snittede løg.
75 gram hakket kalvekød (hvoraf 4% er røget) med 20% fedt (hedder burger boost smokey twist 2 x 150 gram som er blevet delt til 4 styks på 75 gram). Krydderier.
Snittet spidskål og icebergsalat.
Jeg har gloet på en del videoer om "smash burger" hvor kødet starter som en kugle og moses ned på panden så kødet bliver fladt og steger på kort tid.
Så bliver hamburgeren ikke så høj i det så det er til at spise den uden at skulle åbne munden helt vildt meget.
Det skulle åbenbart være godt med mindst 20% fedt i kødet når man moser kødet sådan.
70 gram kød skal vist kun have 45 sekunder - 1 minut før den skal vendes. Og så måske 10 sekunder på den anden side med ost på.
Når man skal vende kødet på panden så skal man sørge for at få stegeskorpen med hvor der skulle sidde en masse smag ved at skrabe bunden. Det er vist her meget af smagen sidder.
Jeg brugte en stor flad hulske, et stykke bagepapir og en dåse til at gøre kødet fladt med. Og så holde trykket i 10 sekunder.
I det her tilfælde bestod hamburgeren af:
Hjemmelavet bolle. Stegt med smør på indersiden.
Hjemmelavet dressing. Smurt på indersiden af begge bollehalvdele.
Stor skive tomat.
Blåskimmelost.
Smørstegte snittede løg.
75 gram hakket kalvekød (hvoraf 4% er røget) med 20% fedt (hedder burger boost smokey twist 2 x 150 gram som er blevet delt til 4 styks på 75 gram). Krydderier.
Snittet spidskål og icebergsalat.