Side 1 af 10
Boller
: 4. marts 2023 13:09
af scootergrisen
Bare et billede jeg vil vise til en.
Re: Boller
: 4. marts 2023 14:36
af Landbo
scootergrisen skrev: ↑4. marts 2023 13:09
Bare et billede jeg vil vise til en.
boller.jpg
De ser gode ud, ærgerligt man ikke kan smage og dufte gennem en computer.
Hilsen Leif.
Re: Boller
: 5. marts 2023 21:44
af Kymconørden
Mums!
Re: Boller
: 5. marts 2023 22:14
af Kymconørden
Det er super lækkert med hjemmebag. Er lidt en hobby-bager mig selv. Duften og smagen. Her er de 2 seneste "Franskbrød". Mums med smør!
Re: Boller
: 5. marts 2023 23:16
af scootergrisen
Jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan jeg får bollerne til at blive højere.
Måske noget med gær og tid og temperatur.
Jeg har prøvet hvor de var hævet og så faldt sammen når de fik sammenpisket æg på til sidst. Der havde dejen når hævet for varmt så den ikke kunne holde til sammenpisket æg.
Jeg plejer altid at lave boller. Kunne være jeg skulle prøve 2 brød næste gang. Måske de hæver godt.
Eller måske der skal mere dej til hver bolle.
Re: Boller
: 5. marts 2023 23:31
af SteenKolding
Kymconørden skrev: ↑5. marts 2023 22:14
Det er super lækkert med hjemmebag. Er lidt en hobby-bager mig selv. Duften og smagen. Her er de 2 seneste "Franskbrød". Mums med smør!
IMG_6037.JPG
Ser rigtig gode ud. Både franskbrød og boller. Kan vi få opskrifterne?
Re: Boller
: 6. marts 2023 02:35
af Kymconørden
Tak, ja de var skisme også lækre.
Min opskrift: 500 g mel,1 pose tørgær (svarer til 50 gram gær) 2 1/2 dl mælk, 10 g fedtstof, 1 teske salt og 1 spiseske sukker.
Hvis mælken er lun, hæver dejen bedre. Efter gruntig æltning, lader jeg den hæve i 30 minutter. Der efter former jeg brødet/bollerne på bagepladen, og lader dem så efterhæve 30 minutter. Og så er de klar til ovnen. 225 grader i ca 30 minutter på nederste rille.
Velbekomme!
Re: Boller
: 6. marts 2023 02:51
af Kymconørden
scootergrisen skrev: ↑5. marts 2023 23:16
Jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan jeg får bollerne til at blive højere.
Måske din dej er lidt for tynd/fugtig så den falder sammen? Har måske hævet i for kort tid?
Jeg ælter og tilfører mel indtil dejen slet ikke er klæbrig, og lader den hæve 2 gange 30 minutter.
Men på dit billede af bollerne, ser de da meget godt ud.
Re: Boller
: 6. marts 2023 11:35
af scootergrisen
Har 2 opskrifter som er taget fra melposer.
Den ene opskrift er til hurtigt at lave boller og den anden er til langtidshævning hvis man gider vente på det.
Synes det handler meget om teknik og finde ud af at groft mel ikke hæver så godt som det fine hvide mel og temperaturer og det med at ælte.
Ja dem på billeder er fine men dem hos bageren er endnu mere høje og fine runde.
Kunne også godt tænke mig at prøve og lave burgerboller selv.
Re: Boller
: 6. marts 2023 19:28
af Kymconørden
Nej, langtids-hævning er efter min erfaring slet ikke nødvendigt. 30 minutter med dejklumpen, og 30 minutter som formet på pladen/risten.
Her er der brød, Horn og Rundstykker. Jamen altså. Desværre havde butikken hverken Birkes eller Sesam. Så det må blive næste gang!
Bøvs!