Side 4 af 10

Re: Boller

: 18. marts 2023 10:08
af Kymconørden
Ikke en spiseke men en Teskefuld..

Re: Boller

: 18. marts 2023 10:40
af Landbo
Kymconørden skrev: 18. marts 2023 10:08 Ikke en spiseke men en Teskefuld..
:yikes: Det var også lige før jeg var ved at få bollerne galt i halsen. :mrgreen:

Hilsen Leif.

Re: Boller

: 18. marts 2023 13:28
af scootergrisen
Virke på hvad?
Jeg går ud fra det er pga. smag at der tilsættes lidt salt.

Re: Boller

: 18. marts 2023 21:26
af Kymconørden
Følger bare min gamle opskrift, en teske fuld salt, pr 500 gr mel.. ja giver lidt smag/kant/bid..

Re: Boller

: 20. marts 2023 09:45
af scootergrisen
Så løb jeg tør for hvedemel :weeping: så denne gang er der kommet ekstra meget rugmel i og lidt havegryn og jeg undlod at putte alt mælken med gær i da jeg vist ikke havde nok mel til det hele.
Så fik den en del længere hævetid og tror nok den var 5 minutter længere i oven. Normalt 12 minutter men denne gang omkring 17 minutter.
Er også løbet tør for vegan block (minder om smør) så denne gang bliver det med smelteost til toast :party:
Måske det cirka er 50/50 med hvedemel og rugmel.
boller_megetrugmel_1.jpg
boller_megetrugmel_2.jpg

Re: Boller

: 22. marts 2023 21:53
af Kymconørden
Læste at hvis man brugte kærnemælk isedet fo vand/almidelig mælk, skulle det blive helt rugbrøds-agtigt. Halv rugI /hvd-mel. Dr skal prøves med friske gugbrød.

Re: Boller

: 22. marts 2023 22:05
af Landbo
Kymconørden skrev: 22. marts 2023 21:53 Læste at hvis man brugte kærnemælk isedet fo vand/almidelig mælk, skulle det blive helt rugbrøds-agtigt. Halv rugI /hvd-mel. Dr skal prøves med friske gugbrød.
I gamle dage brugte at komme en lille skvæt eddike i dejen til mørkt rugbrød, hvilket faktisk gør at brødet smager som jeg husker mørkt rugbrød fra mine yngre dage, prøv det.

Hilsen Leif.

Re: Boller

: 1. april 2023 00:34
af scootergrisen
Har købt mig noget andet mel end det billigste mel jeg på det sidste har brugt da prisen var sat ned til 15 kroner.
Det billigste mel koster vist 12,95 så det er næsten samme pris for tiden.

Købte de her to slags mel.
Manitoba hvedemel 2 kg.
Strong premium hvedemel 1,8 kg.

På pakkerne står at højt glutenindhold giver ekstra hævekraft og at højt proteinindhold giver ekstra god hævning hvilket er det jeg er ude efter.

Valgte at bruge opskriften på Manitoba da den er mest simpel.
Kun gær, vand, mel og salt.

Mine køkkenmaskiner er ikke gode til at ælte dejen når alt melet er kommet i.
Så det ville nok være godt med en kraftigere maskine hvis man bager ofte så dejen rigtig kan blive æltet igennem.

Nå men dejen står til hævning i køleskabet til i morgen så laver jeg 2 brød ud af drejen som forhåbentligt bliver lækre.
Temperaturen er kun angivet til varmluftsovn men det har jeg ikke så må gætte mig til det lidt.
mel_1.jpg
mel_2.jpg
mel_3.jpg
mel_4.jpg
mel_5.jpg
mel_6.jpg

Re: Boller

: 1. april 2023 15:02
af scootergrisen
Så blev der bagt to brød med det nye mel.
Har indtil videre kun prøvet det flade. Det er blevet ret godt.
Har nok en tendens til at tage det ud af oven for hurtigt.
Denne gang stod bagepladen på nederste rille.
Skorpen er god.
Lidt svært at skære igennem bunden. Ved ikke om det er fordi bagepladen var nederst at det måske giver en hård bund.
Det ville sikkert ikke være dårligt at bage det længere og få en endnu mere sprød kant. Tror det ville smage godt selv hvis det var nær brændt i det yderste.
franskbrod_med_marmelade_1.jpg
franskbrod_med_marmelade_2.jpg
franskbrod_med_marmelade_3.jpg
franskbrod_med_marmelade_4.jpg
franskbrod_med_marmelade_5.jpg

Re: Boller

: 1. april 2023 18:55
af scootergrisen
Så kom det andet brød ud af formen.

Det var vådt i bunden og i siderne.
Det er åbenbart ikke en god ide at lade brødet sidde i formen til næste dag.
Jeg tænkte at så ville det bedre slippe formen.
Så det fik nogle minutter ekstra i oven med bunden op i dag og blev rigtig godt.

Det i formen har en blød bund og sider mens det der ikke var i form har en tyk sprød hård bund.
Men de er begge to gode.
formbrod_1.jpg