Dejen må ikke stå for koldt under hævningen og ej heller for varmt. Erfaringen her i huset er at det nordøstlige hjørne af badeværelsesgulvet har en passende temperatur til dej, hvilket vil sige ca 35 grader. Efter dej klumpen har hævet i knap en time i skålen, æltes den igen og slås op til det den skal bruges til på en plade hvorefter den efterhæver i ca 1/2 time. Husk ovnen skal have opnået den rette bagetemperatur inden pladen stikkes ind samt dejen ikke må udsættes for kuldechok under hele processen.scootergrisen skrev: ↑6. marts 2023 11:35 Har 2 opskrifter som er taget fra melposer.
Den ene opskrift er til hurtigt at lave boller og den anden er til langtidshævning hvis man gider vente på det.
Synes det handler meget om teknik og finde ud af at groft mel ikke hæver så godt som det fine hvide mel og temperaturer og det med at ælte.
Ja dem på billeder er fine men dem hos bageren er endnu mere høje og fine runde.
Kunne også godt tænke mig at prøve og lave burgerboller selv.
Bon Appétit, Leif.